Referenties

Toonaangevende opdrachtgevers

Met 20 jaar ervaring in productie- en logistieke omgevingen voegt LG Management & Consultancy waarde toe aan ieder project. Bij toonaangevende bedrijven in uiteenlopende branches werden en worden daarbij complexe, uitdagende vraagstukken als bedrijfsinrichting, herinrichting, procesoptimalisaties en innovatiemanagement met goed resultaat gerealiseerd. Een greep uit afgeronde en nog lopende projecten.

Supply Chain

The Greenery
The Greenery

Voor de divisie hardfruit, Appels en Peren, ben ik verantwoordelijk geweest voor het project “Operational Excellence Hardfruit”. Vraagstelling was “Kan de rendementsbijdrage voor The Greenery omhoog door kwaliteit te verhogen en te besparen op kosten t.b.v. sorteren, verpakken en logistiek?”

Lees meer

Food Center Amsterdam
Food Center Amsterdam

LG M&C heeft het consortium Ballast Nedam / Volker Wessels ondersteund bij de ontwikkeling van het masterplan, met aandacht voor het logistiek concept van het FCA en de uitwerking van de routing en transportstromen op het toekomstige foodcenter.

Lees meer

FloraHolland Aalsmeer
FloraHolland Aalsmeer

Samen met de FloraHolland-afdelingen Commercie, Logistiek en Facility Management ontwikkelden we een integrale visie op de toekomstige activiteiten. Vervolgens maakten we van deze visie een vertaalslag naar de ruimtebehoefte en herinrichting van de locatie Aalsmeer.

Lees meer

Sekisui S-Lec
Sekisui S-Lec

Het Roermondse Sekisui S-LEC levert haar product op pallets en kisten aan haar afnemers. Een deel van deze dragers komt retour van afnemers en wordt hergebruikt. Omdat de voorraad regelmatig niet voldoende bleek of dragers waren beschadigd, vroeg Sekisui advies over de beheersing van deze Reverse Supply Chain.

Lees meer

Beter Bed
Beter Bed

Bij Beter Bed werd logistiek onderzoek gedaan naar het distributienetwerk om toekomstige veranderingen te toetsen aan de eisen van de markt. Belangrijke variabelen in het onderzoek waren het in stand houden of verbeteren van de service, evenals de sterk fluctuerende brandstofkosten.

Lees meer

Productielogistiek

FrieslandCampina
FrieslandCampina

LG M&C heeft zorg gedragen voor de verplaatsing en optimalisatie van diverse kaas verpakkingslijnen, eveneens het ontwerpen van nieuwe productielijnen en -systemen voor het delen/slicen, verpakken, het wegen en etiketteren, de Case Packing en Palletizing van diverse soorten kaas.

Lees meer

Mondi Packaging Maastricht
Mondi Packaging Maastricht

Mondi Packaging in Maastricht is producent van papieren zakken met of zonder PE-buis, en ventielzakken als verpakkingsoplossing in de food/feed en farmaceutische markten. Er is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en gekeken naar een efficiënte inpassing van het bestaande proces.

Lees meer

Sekisui S-Lec
Sekisui S-Lec

Sekisui S-LEC in Roermond produceert kunststof films die in de automobiel- en de architectuurmarkt worden verwerkt in gelaagd glas. Een capaciteitsuitbreiding was aanleiding voor Sekisui om de logistiek van het totale productie- en Warehousing proces kritisch te bekijken.

Lees meer

FloraHolland Aalsmeer
FloraHolland Aalsmeer

Bij de bloemenveiling faciliteren veel logistieke processen het spel tussen vraag en aanbod. Tijdens het veilproces zijn de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van deze processen van cruciaal belang: een systeem mag niet uitvallen.

Lees meer

Fresh Support
Fresh Support

FreshSupport is actief in de foodsector en verpakt, versnijdt en etiketteert kaas en andere versproducten. Wekelijks worden miljoenen flexibele folie en/of hard verpakkingen, verdeeld over verschillende verpakkingslijnen.

Lees meer

Warehousing

Calderys Sézanne
Calderys Sézanne

Calderys in het Franse Sézanne produceert hoogwaardige, hittebestendige grondstoffen (cement) en producten. Een haalbaarheids-onderzoek via een procesanalyse, logistieke concept, diverse lay-outontwerpen en afweging van intern transport en opslagmethodieken.

Lees meer

Highlite International
Highlite International

Highlite International, gevestigd in Kerkrade, heeft vanwege de enorme groei behoefte aan meer opslagcapaciteit. Naast het bestaande gebouw werd een hoogbouwmagazijn van circa 6.000 m2 ontwikkeld, voorzien van smalle gangen- en hoogverzameltrucks.

Lees meer

Olympic Fruit
Olympic Fruit

Olympic Fruit is gespecialiseerd in onder meer de levering van een groot assortiment van exotische vruchten. De enorme groei en de grote ambities waren de uitgangspunten voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van circa 12.000 m2 in Barendrecht.

Lees meer