Sekisui S-Lec

Sekisui S-Lec

Ontwerp & Implementatie Reverse Supply Chain

Het Roermondse Sekisui S-LEC, is producent van kunststof filmrollen die op pallets en in kisten naar afnemers worden verzonden. Een deel van deze dragers (van kunststof en staal) komt retour van afnemers en wordt hergebruikt. Omdat de voorraad regelmatig niet voldoende bleek of dragers waren beschadigd, vroeg Sekisui advies over de beheersing van deze Reverse Supply Chain. In overleg met Sekisui werd gekozen voor een integrale aanpak, waarbij de fysieke besturing, de retour-, de informatiesystemen, en de organisatie werden meegenomen in de analyse en het ontwerp.

De aandacht ging daarbij in het bijzonder uit naar het initiƫren van het retourtransport. Er werd een drietal oplossingsconcepten bedacht die Sekisui op diverse criteria beoordeelde. Het beste oplossingsconcept bleek het initiatief om het retourtransport in handen te leggen van Sekisui. Voor het benodigde Tracking & Tracing systeem werd vervolgens een programma van eisen opgesteld. Na selectie van de leveranciers werd de oplossing als investeringsvoorstel gepresenteerd aan Sekisui dat de voorgestelde conceptoplossing vervolgens implementeerde.

Sekisui S-LEC beschikt nu over een operationeel Tracking & Tracing systeem dat de zichtbaarheid van de dragers in de keten sterk heeft verbeterd. Dat stelt Sekisui in staat de Reverse Supply Chain eenvoudig te beheersen.

Als projectmanager bij Bostec voerde Lars Goedegebuure dit project uit.


Terug naar referentie-overzicht