Food Center Amsterdam

Food Center Amsterdam

Ontwikkeling logistiek concept extern en intern

Het Food Center Amsterdam (FCA) is dé groothandelsmarkt voor levensmiddelen voor de regio Amsterdam. Het FCA levert onder meer aan detaillisten, horeca, zorginstellingen en supermarkten. Het FCA, een dynamisch foodcenter met hoogstaande service in de hele keten van professionele handelaren, beschikt over het meest veelzijdige en grootste assortiment aan verse producten in Nederland. Met recht wordt het FCA 'de buik van Amsterdam' genoemd.

LG M&C heeft het consortium Ballast Nedam / Volker Wessels ondersteund bij de ontwikkeling van het masterplan, met aandacht voor het logistiek concept van het FCA en de uitwerking van de routing en transportstromen op het toekomstige foodcenter.

Ook is het logistiek concept van diverse ondernemers vertaald naar optimale bedrijfsruimtes voor handel, opslag, distributie en productie. Na een uitgebreide procesinventarisatie is bij de ontwikkeling van de toekomstige huisvesting voor diverse ondernemers een functioneel programma van eisen opgesteld en zijn lay-outschetsen gemaakt die passen in de totale keten op het FCA.


Terug naar referentie-overzicht