Sekisui S-Lec

Masterplan Produktielogistiek

Sekisui S-LEC in Roermond produceert kunststof films die in de automobiel- en de architectuurmarkt worden verwerkt in gelaagd glas. Na de ingebruikname van de tweede productielijn in 2003 nam de flow van het product aanzienlijk toe. Een capaciteitsuitbreiding was aanleiding voor Sekisui om de logistiek van het totale productie- en Warehousingproces kritisch te bekijken.

Na een uitgebreide proces- en data-analyse, een lean procesoptimalisatie, een conceptafweging van diverse logistieke systemen – alle getoetst op haalbaarheid met business cases – werd uiteindelijk een nieuwe lay-out ontworpen. Als resultaat werd een masterplan met diverse faseringen ontwikkeld, waarvan één onderdeel een volledig automatisch handling- en verpakkingslijn betreft met aansluitend een volledig geautomatiseerde opslag voor de toekomst. Ter onderbouwing van het concept met een weergave van het dynamisch gedrag, werd deze nieuwe situatie ook in een 3D-simulatie weergegeven.

Sekisui koos voor een nieuwe lay-out van de verpakkingsafdeling met het automatiseren van de handling van rollen en het automatisch verpakken van de pallets en kisten. Ook werd het magazijn opnieuw ingericht en voorzien van WMS met draadloze scanapparatuur. Deze oplossingen leveren een besparing in arbeid, verbetering van arbeidsomstandigheden en een verhoging van de uitleveringskwaliteit op.

In dienst bij Takenaka en Bostec droeg Lars Goedegebuure zorg voor de consultancy en het projectmanagement.

Terug naar referentie-overzicht