FrieslandCampina

FrieslandCampina

Re-design Packaging

FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, Azië en Afrika via eigen dochterondernemingen.

Lars Goedegebuure is op diverse locaties actief geweest. Hij heeft zorg gedragen voor de herinrichting en lay-out planning met uiteindelijk de fysieke verhuizing van diverse verpakkingslijnen. Het betrof specifiek de verpakkingslijnen voor het delen/slicen, inleggen in dieptrekverpakkingen, het wegen en etiketteren, de Case Packing en Palletizing van diverse soorten kaas.

Met zijn ruime ervaring in lay-out design en het realiseren van complexe projecten in een technisch georiënteerde omgeving, heeft hij deze uitdaging graag aangenomen. Hij geeft hierbij leiding aan een multidisciplinair projectteam en realiseert de projecten conform planning, veiligheid, budget en kwaliteit.

Het betrof meerdere verplaatsingen en optimalisaties van bestaande verpakkingslijnen. De verhuizingen vereisten een intensieve planning en coördinatie omdat stilstand van de overige lijnen onmogelijk was: de productie moest gewoon door kunnen draaien.

Het project betrof, naast de verplaatsing en optimalisatie van diverse verpakkingslijnen, eveneens het ontwerpen van nieuwe machines en -systemen voor Case Packing en Palletizing. Dit ontwerptraject is vanaf ontwerp tot en met realisatie begeleid aan de hand van het bekende V-Model. Voordat de oplevering plaatsvond, is een uitgebreid validatieprogramma doorlopen.

Het projectteam wist met een doorlooptijd van ongeveer 2 jaar het project conform planning, veiligheid, budget en kwaliteit op te leveren. Wij kunnen samen met onze opdrachtgever terug kijken op een prachtig uitdagend en succesvol project.Terug naar referentie-overzicht